zondag 18 december 2016

’t Kapelletje, Dr. A. Cula


Theater ’t Kapelletje, Rotterdam Noord. Dit is leuk.
Ik ben met lief aanwezig bij de première van ‘Dr. A. Cula’, de familievoorstelling voor kerstvakantie 2016. In dit negentig stoelen tellende vlakke vloer-theater hebben de spelers direct contact met het publiek. En wordt interactief contact aangemoedigd: “Eèècht wel!!”
Plaats van handeling: het Oude Noorden, domicilie acteurs: het Oude Noorden.
Korte inhoud: een onopvallende man laat ’s avonds zijn enorme hond uit, Lara zoekt haar vader, jonge vrouwen verdwijnen, wijkagent en winkeliers zijn radeloos. Kortom, in het Oude Noorden heerst PANIEK!!
70 minuten lang weten de acteurs in -tig wisselende rollen de spanning, met de nodige hilariteit, te prikkelen en vast te houden.
Ik ga, net als de rest van de zaal, op in het verhaal en roep hard: “Pazzòòòp, achter je!” mee met de rest van het publiek, jong en oud. Overigens met bijzondere gasten: Janny en Ted Boskamp, betrokken in 1971 bij de oprichting van semiprofessionele toneelgroep R71, het begin van het huidige Theater ’t Kapelletje, kijken, genieten en zien dat het -weer- goed is.
Deze vorm van theater, zonder gelikte attributen, met zelf geconstrueerde decorstukken en kostuums is echt en daarom leuk. Wat, heel erg leuk. Wij nemen ons voor volgend jaar weer te gaan en drinken na afloop, want ook dat is goed geregeld, een flesje Ramses. Zeker niet verkeerd, vinden we en beaamt later ook collega en bierkenner Harry Pinkster.
Bijzonder theater en bijzonder bier. Ja hoor, dat gaat heel goed samen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten