donderdag 15 december 2016

Luxe Grunneger Povverd
Luxe Grunneger Povverd

Je hebt hiervoor de volgende ingrediënten nodig: 100 gram gedroogde abrikozen, 100 gram rozijnen, 400 gram bloem, 1 theelepel zout, 2 eieren, 1 theelepel kaneel, 20 gram gist, 3 dl slagroom, 1 zure appel en 150 gram bacon of ontbijtspek in plakjes.

Werkwijze: week de abrikozen apart en de rozijnen apart een nacht in water. Vermeng de bloem met het zout in een grote schaal. Maak in het midden een kuiltje en breek de eieren hierin.


Laat de slagroom lauwwarm worden en verkruimel de gist in een kommetje. Doe een scheutje lauwe room bij de gist en roer dit tot een glad papje. Voeg het gistmengsel bij de eieren en roer van het midden uit tot een dik, glad beslag. Klop dit een paar minuten flink op en verdun het dan met de overgebleven room.
Laat de abrikozen en de rozijnen eventjes uitlekken en snij hierna de abrikozen fijn. Schil de appel, haal het klokhuis eruit en snij deze in snippers. Schep abrikozen, rozijnen, appel en kaneel door het beslag en laat het toegedekt, op een warme plaats, 1 uur rijzen.
Beboter een tulbandvorm heel dun en bekleed deze met bacon. Vul hem met beslag.
Verwarm de oven voor op 175 graden en zet de povverd op de een na onderste richel van de oven. Laat hem in 45-60 minuten bruin en gaar worden.
Snij de povverd in plakken en serveer met boter en stroop of met bruine suiker.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten