‘Ik ben zelf Turks, ik proef wel overeenkomsten met de keuken die ik van thuis ken, maar het is toch weer heel anders’, zegt de jonge vrouw naast mij, die een straat van me af blijkt te wonen.
Later zal ik de super-hemelse Papanasi
met room en kersenconfiture vergelijken met de Oostenrijkse Topfenknödel.
We zijn bij de Grand Opening van
Go Delicious, een maaltijdbezorgdienst met internationale, op Roemeense leest
gestoelde gerechten. En we mogen proeven. En alle vlees-, groenten- ,
aardappel- en mais/griesmeelgerechten smaken super. Wat, fantastisch. Niet te
zwaar, te vet, te mager, te zoet of te zout.
Kok Marian glimlacht van een
afstand tevreden ons gesmikkel toe, uitbaters Delia en Sebastian krijgen bijna
geen tijd adem te halen terwijl ze aan één stuk door aan telkens nieuwe gasten uitleggen
wat de bedoeling is van hun Go Delicious.
Gasten
‘Wij hebben geen klanten, wij praten
over gasten’, vertelt
Sebastian.
We maken
eten klaar alsof we thuis voor u koken; eten verbroedert en door deze internationale
keuken leren we van elkaar, van elkaars eetgewoonten. “We’re all neighbours”.
Delia, ook uit Roemenië, vertelt
hoe beiden het eten van thuis mistten. Want eten wat je van thuis kent, doet je
sneller ergens op je gemak voelen. Ze leerden elkaar hier tijdens hun
studie Innovation Mangement kennen, nadat ze in Roemenië Economie deden.
Ze zijn kritisch: hun website met
alle 40 gerechten kan pas maandag de lucht in omdat één foto niet was zoals het
moet. Delia laat mij de lijst zien. Ik wil alles wel proeven!
Een eigen zaak openen is als je
rijbewijs halen: pas als het zover is, begint de echte praktijk. Dit wil wel.
Go Delicious, go!
Go Delicious, go!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten