zondag 30 april 2017

Veilige hightea Rembrandt van Rijn


Onbezorgd genieten bestaat bij de gratie van veiligheid. Ook op mps Rembrandt van Rijn gelden veiligheidsvoorschriften. Nadat we, op de tweede dag, Düsseldorf verlaten en van de lunch genieten wordt rondgroepen dat we, alvorens in Bonn aan te meren, een brandoefening houden.
Het is niet het eerste wat je verwacht te doen op een Paascruise over de Rijn. Lang niet iedereen heeft eerder ergens aan een brandoefening meegedaan, sommigen doen een beetje schutterig-giegelig.
Maar als iedereen met reddingsvest aan op het bovendek staat, wordt de ernst van de situatie duidelijk. Alle bemanning en medewerkers die maar even weg kunnen, zijn aanwezig. Iedereen verzamelt volgens het afgesproken schema, zodat snel en overzichtelijk gecontroleerd kan worden of inderdaad allen aanwezig zijn. Van ieder afzonderlijk wordt nagekeken of de reddingsvesten juist zijn vastgeknoopt.De hele operatie duurt, mede dankzij de eerder gegeven instructies, krap een kwartier. Omdat het niet echt weer is om te zonnen, wordt hier nu het belang van een dergelijke oefening goed duidelijk.
De kapitein is tevreden over het verloop van deze oefening. En passant attendeert hij ons op de hightea zo meteen op het programma.


Twintig minuten later snoept iedereen van de taarten, cakes, soesjes en bavaroises. De sfeer is nog steeds super-ontspannen. Maar dan met een vleugje grotere zelfverzekerdheid en idem waardering voor dit onverwachte belangrijke intermezzo.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten