maandag 17 april 2017

Weldadige Paascruise


De onweerstaanbare trek naar het water.
De behoefte aan een korte vakantie dichtbij zonder verplichtingen en verantwoordelijkheden. De keuze voor een vierdaagse Rijncruise aan boord van de Rembrandt van Rijn van Feenstra Rijnlijn. Als het tegenvalt kort genoeg te overleven; als het meevalt, valt het mee.
Het valt niet mee en het is inderdaad te overleven. Het is onvergelijkbaar grandioos!
Het moet een fris Paasweekeinde zijn geweest maar in herinnering blijven het vier onvergetelijke dagen onbezorgd zomer. Alles ontstijgt alle verwachtingen: de ontvangst, de verzorging, de sfeer. De internationale, professioneel-gastronomisch zeer gedreven crew is een team dat feilloos op elkaar is ingespeeld. We vallen van de ene verrassing in de andere attente verwennerij –hoe klein soms ook. Zoals een chocolade paashaasje op het kussen van het opgemaakte bed op Paasavond. Alle ontbijten, lunches, diners en tussendoortjes vers en verantwoord klaargemaakt en feilloos vakkundig gepresenteerd. ‘Vier dagen superlatieven’, zegt iemand.

Mogelijkheden voor interessante excursies in Düsseldorf, Bonn en Keulen; terwijl ‘thuis’ diverse faciliteiten lonken voor een ontspannen verblijf aan boord. Het Farewell Dinner waarin iedereen zich op zijn Paasbest tooit en de Paasbrunch vormen een afscheid in crescendo. Wat blijft is een klein beetje weemoed, herinneringen aan een fantastisch feest vol ongeëvenaarde hoogtepunten.
Wat blijft is ook vooral erg veel respect en waardering voor Claude Vandenberghe en zijn crew –een gouden combinatie. Deze dagen pakt niemand ons af.
      

2 opmerkingen:

 1. Ja zo'n reisje langs de Rijn Rijn Rijn,
  's Avonds in de maneschijn schijn schijn
  https://youtu.be/-6PyHrWl6Mk

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Vanmorgen was Henk ook al zo enthousiast.
  Prachtige omschrijving van een superreisje, Jos!

  BeantwoordenVerwijderen