zondag 28 mei 2017

Categorie: gouden randje


Als zes mannen het voor elkaar krijgen om een kleine vijftig anderen een hele zonnige voorjaarsmiddag door hun muziek alle ellende van de hele nare wereld, inclusief hun persoonlijke zorgen en zorgjes, compleet te doen vergeten, is er sprake van een vorm van magie die ervoor zorgt dat ruim vijftig individuen in elk geval een paar uur gewoon gelukkig zijn en dit de rest van hun leven met zich zullen meedragen.
Dat mag je, mijns inziens, als muziekgroep opvatten als één, zo niet het grootste compliment dat je krijgen kunt. Echt niet alleen van auteur dezes, want ik ben zeker, gezien alle reacties tijdens en achteraf, met deze uitspraak de mening van alle aanwezigen te verwoorden.

Het was een onvergetelijke zondagmiddag waarop alle factoren complementair in elkaar gleden en elkaar versterkten. Zo’n zondagmiddag die iedereen minstens één keer in het leven zou meemoeten maken. Zo eentje.

Ik heb het over een optreden van Törf, de Groningstalige band die ruim 40 jaar bestaat en Groningstalige teksten van Groninger dichters vertaalt in eigen muziek.

Plaats van handeling was op 14 mei 2017 een Esway Concert in het atelier van schilder Geert Schreuder, verantwoordelijk voor het schilderij op de laatste cd van Törf, ´Dichten´ vol muzikale interpretaties van poëtisch werk van schrijver/ dichter / regionalist / activist en journalist Simon van Wattum.

Törf, Geert Schreuder en Simon van Wattum, dankjewel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten