zondag 5 maart 2017

Feestje met Flora en Luca


Vriendin was in ziekenhuis, operatie ging gelukkig goed en herstel dusdanig voorspoedig dat ze sneller dan verwacht naar huis mag.
Na een paar dagen gaan we op visite. Voor de vrolijke voorjaarsstemming een Taartboeketje zoals de mevrouw van Bloemenhuis Flora aan de Floresstraat (Op zo’n adres moet je toch wel een bloemenwinkel beginnen?) alhier ze maakt: een verzameling kort afgesneden bloemen, samengebonden tot, inderdaad, een soort taartje. Als je er een hebt gezien, herken je ze meteen. En ze zijn allemaal anders: ton sur ton, vrolijke voorjaarskleuren, passend paars-en-wit of rozerood voor een geliefde. Bloementaartje volgens familierecept.

Vriendin mag en kan gelukkig alles eten en is niet zinnig wat betreft eet- of snoepvoorkeuren. Dus naar Bonbonatelier Luca, ook hier in Stad. Bijpassend feestelijk gestrikt geschenkdoosje gevuld met zelf uitgekozen ambachtelijk vervaardigde lavendel-, thee-, sereh-, passievrucht, koffie-, Grand Marnier- en nogagevulde chocolade snoeperijtjes. En zo nog een paar smaken.

‘Mooie bloemen zijn mooi en iets van Luca erbij maakt dit feestje compleet’, beamen we als het bonbondoosje opengaat nadat het taartje een mooi plaatsje kreeg.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten