vrijdag 5 maart 2021

Eierschalen-sollbruch-stellen-verursacher

Het voorwerp van de vorige blog is een 

Eierschalensollbruchstellenverursacher.  

In simpel Standaardnederlands: eiertikker. 

De Eierschalensollbruchstellenverursacher zie ik voor het eerst in Trier, aan het ontbijt in het prachtige 19e-eeuwse stadsvilla-hotelAstoria. In dit knusse familiehotel serveert de hotelbaas zelf van een dienblad het gewenste beleg aan tafel. 


Foto: H. Scholte
Zeer gast- en leefomgevingsvriendelijk

Hij wenst zijn gasten goedemorgen en informeert of alles is zoals verwacht. Iedereen kiest net zoveel plakjes kaas of vleeswaar of wat er verder op het plateau die dag aanwezig is, als hij of zij wenst.

Bijkomstige voordelen zijn persoonlijke aandacht, inachtneming van hygiëne (niemand staat boven een ontbijtbuffet te niezen of legt iets terug nadat het al op eigen bord lag) en er hoeft vrijwel niets weggegooid te worden. Volgens mij een bijzondere gast- en leefomgevingsvriendelijke manier van werken. Overduidelijk pluspunt van een klein bedrijf waar betrokkenheid diep in hart en ziel geworteld is. Waar praktisch werken aangename bijvangsten opleveren. 

 

Eh, Voila!

Ander voorbeeld van vergelijkbare passie voor bedrijf en ambacht is dichter bij huis: van Voilà, het eerste menuloze restaurant in Groningen-stad. Hans Over, de man van Jitka Over en medefirmant van ditzelfde etablissement, reageert als eerste bevestigend op de vraag in mijn vorige blog over de bekendheid met de Eierschalensollbruchstellenverursacher.

Heer Over heeft, zijn klassieke en moderne product-, materieel- en warenkennis best op orde. Vermeldenswaard is trouwens de  

gloednieuwe website** van Voilà,

gerealiseerd ondanks alle bepalingen waartoe ook zij zich de afgelopen maanden hebben moeten beperken. 

**Voorzien van teksten door auteur dezes. Lees maar.

 

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten