vrijdag 2 april 2021

RATSMODEE of

... rozen die NÓÓÓIT meer VERWELKEN

 

Maandag is, goed bekeken, een prachtig begin van de week. Vooral als mijn nieuwe column Mengelmous in Dagblad van het Noorden staat -de volgende trouwens op 19 april 2021 d.v.

Laatste keer valt me sterk op dat ik als reactie van bekenden dan wel onbekenden nauwelijks 👍of 😂, 💋, 💗, of 😍😅 zie.                     Dit keer veel reacties in tekst.

Opmerkelijk verder dat dit in diverse categorieën onder te verdelen valt. Hoewel iedereen natuurlijk door eigen bril leest, wordt nu de blijkbaar aanwezige lagen in de tekst opgepakt.

 

Uitgeropte rozen

Een groot deel van de lezers reageert op de ‘UITGEROPTE’ rozen: het is LULLIG, SNEU en JAMMER van ‘die ARME ROZEN’.

Houdt niet van appels

Voor meerderen is een dergelijke situatie ‘HERKENBAAR’ want ‘ZO GAAT HET VAAK, ja’. Iemand schrijft dat een nieuwe bewoonster in de straat ‘GELIJK DE ZEER OUDE APPELBOOM OMHAKT; ZE HOUDT NIET VAN APPELS’. Het is, potdorie (mijn potdorie) een zeldzaam Gronings appelras; door die kennis werd nieuwe buurvrouw, die na drie jaar vertrekt, u begrijpt het, in het geheel niet gehinderd.

Toch te veel

Er is ook meer begrip: ‘… je stort je VOL OVERGAVE in een nieuw project’ dat dan ineens toch te veel blijkt. ‘NERGENS ZIE JE DAT BETER DAN IN EEN TUIN.’


 

 En … van een bekende ik kreeg een bos bloemen: 

 

OMDAT K MIT DIE MEELEEF’.


Volgende column ga ik misschien over taartjes schrijven, of eierballen… 😋😋😋

 

 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten