dinsdag 2 oktober 2018

En wéér verrast HBNN

In 2018 verrast HorecaBeurs Noord-Nederland opnieuw!

De supervoorkomende barkeeper van Maxxium Nederland B.V. verleidt me meteen bij binnenkomst met een proeverijtje van Rémy Ginger en Licor Balón 43. De eerste mijn keuze, de tweede zijn suggestie; omdat voor mij 43 in de categorie ‘zoet’ valt. Mijn Rémy Martin VSOP met Thomas Henry Ginger Ale, gember, limoen en sinaasappelzester smaakt onvergelijkbaar. Zijn Licor 43, Thomas Henry Soda Water met citroensap, sinaasappel en citroen doet mij acuut mijn mening herzien.

Bedoeling is horecabedrijven de cocktailangst te ontnemen: het vraagt echt weinig tijd en idemdito moeite een fantastische cocktail te monteren. ‘Zeker met een barkeeper als u met wie het ondertussen plezierig praten is over de ingrediënten’, complimenteer ik hem oprecht.

Even verder houdt pionier Dennis mij staande. Salmari? zonder kunstmatige toevoegingen. Geen dropshotje, een pure salmiaklikeur uit Finland. De heer die aanschuift is het met mij eens: de pure
salmiaksmaak blijft aangenaam lang hangen en de drank is niet stroperig of scherp. Een topper!

Ik blijf lang staan bij de CuliTouch
van innovatieve software- ontwikkelaar Onwijs. Een tafel met ingebouwde keuzes: van menukaart tot tafelkleeddessin en, mocht het gezelschap om conversatiestof verlegen zijn, een speelse vragenlijst over uiteenopende interesses. Voor de (grote) kids een tekenprogramma met diverse kleurplaten; inclusief een mengprogramma voor de vingerverf.


Dan een bekende: Vishandel Smit. Dit jaar geen oesterpresentatie maar bouillabaisse die me in Marseille doet wanen. Die goddelijke soep, vertelt mevrouw trots, is alleen verkrijgbaar zo lang de voorraad strekt. De samenstelling en verhouding van vissoorten is haar geheim. En soms is op gewoon op. Prima, zo is meteen duidelijk dat de kwaliteit constant is en er alleen het beste wordt gebruikt.

Omdat ik een eetafspraak heb waar me een Georgische stoofvleesspecialiteit zal worden voorgeschoteld, kom ik niet meer aan een speciaalbier toe. Mijn gastheer, even later, maakt het goed. Hij schenkt Szechuan Bänger, een Estse imperial stout met Szechuan peper, steranijs, gember en pu-ert thee. Die smaakt naar koffie en drop en is, zeker met de stoofschotel, allesbehalve een straf om met dit gure weer van te genieten. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten